•  Zítra, na svátek Dne vítězství, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA PUSINKY

  • 85 g bílků (cca 3 ks vajec)
  • 15 g citronové šťávy
  • 190 g krupicového cukru

SUROVINY NA VIŠŇOVÉ ŽELÉ

  • 150 g višní v nálevu nebo čerstvých vypeckovaných višní nebo rozmražených višní
  • 20 g cukru krupice
  • 1 plátek želatiny

SUROVINY NA TVAROHOVO-SMETANOVÝ KRÉM

  • 2 tučné tvarohy ve vaničce
  • 1 tučná zakysaná smetana
  • 2 smetany na šlehání (ideálně 40%)
  • 55 g cukru krupice
  • Šťáva z ½ citronu
  • 8 menších jahod

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • Cca 250 g sušenek
  • Cca 250 g drobného ovoce např. jahody, rybíz, maliny, borůvky, ostružiny

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA PUSINKY

  • 1Pusinky si připravte odpoledne či večer před podáváním a nechte je odpočinout klidně do rána ve vypnuté troubě.
  • 2Smícháme v kovové misce všechny ingredience a postavíme misku nad vodní lázeň (aby se nedotýkala vody). Za stálého jemného šlehání ruční metličkou zahříváme na mírném stupni, dokud se cukr v tekutině nerozpustí (zkuste mezi prsty). Pak přesuneme mimo páru do mísy od robota a začneme šlehat na nižší otáčky (stupeň 2 z 6). Postupně po několika minutách zrychlíme šlehání a po dalších několika minutách zrychlíme na maximum a ještě dalších několik minut šleháme. Sníh bude krásný bílý lesklý, bez bublin a bude vytvářet měkké, ale stabilní špičky a nebude už teplý. Pokud je ještě teplý, musí před stříkáním vystydnout.
  • 3Nastříkáme zvolenou špičkou na pečící papír na připraveném plechu ve vzdálenosti minimálně 2-3 cm od sebe.
  • 4Pečeme v troubě zapnuté na horkovzduch (máte-li ten jemnější, použijte jej) na 90 stupňů klidně dva plechy najednou 2 hodiny 15 minut (pokud stříkáte větší pusinky – růžičky např. – pečte 2,5 hodiny). Troubu neotvírejte a pusinky nechte alespoň další hodinu ve vypnuté troubě.

POSTUP NA VIŠŇOVÉ ŽELÉ

  • 1Namočte plátek želatiny do studené vody a nechtě ho během několika minut změknout. Mezitím si v rendlíku prohřejte višně s cukrem a trochou nálevu nebo k čerstvým či mraženým višním přidejte trochu vody (několik lžic). Přiveďte k varu (mražené višně nechte povolit) a odstavte. Do teplých višní vmíchejte vymačkaný želatinový plátek a rozmíchejte do rozpuštění. Dejte vychladit do lednice.

POSTUP NA TVAROHOVO-SMETANOVÝ KRÉM

  • 1V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a cukru. V jiné míse vyšlehejte šlehačku dotuha. Stěrkou šlehačku vmíchejte do tvarohové hmoty. Rozdělte krém na dvě poloviny. Do jedné stěrkou vmíchejte citronovou šťávu a do druhé předem natrhané či na drobnější kousky nakrájené jahody.

DOKONČENÍ POHÁRKŮ

  • 1Drobné ovoce – jahody, rybíz, maliny, borůvky, ostružiny – cca 250 g Sušenky (my jsme použily směs různých sušenek z Marks & Spencer) – cca 250 g Sušenky nadrťte nahrubo. Do připravených sklenic postupně vrstvěte sušenky, krém, višně a ovoce v různém pořadí a dozdobte ovocem a pusinkami.
Tip
I pusinky můžete místo sušenek (nebo společně s nimi) nadrtit a použít jako další křupavou vrstvu.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA PUSINKY

SUROVINY NA VIŠŇOVÉ ŽELÉ

SUROVINY NA TVAROHOVO-SMETANOVÝ KRÉM

SUROVINY NA DOKONČENÍ