• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 10 g plátkové želatiny 
  • 400 g smetany min. 31%
  • 130 g cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk

For strawberry sauce

  • 12 celých jahod
  • 10 g vanilkového cukru
  • 10 g solamylu
  • 2 lžíce jahodového sirupu
  • čerstvá máta na ozdobení

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instructions

  • 1Želatinu namočíme do misky se studenou vodou.
  • 2Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože z něj vyškrábneme semínka.
  • 3Smetanu vlijeme do rendlíku a přivedeme ji těsně pod bod varu – bude se z ní kouřit, ale nebude se vařit. Rendlík stáhneme z ohně. Do smetany přidáme cukr, vanilková semínka a lusk, promícháme a necháme zchladnout na teplotu 70–80 °C.
  • 4Želatinu vymačkáme a přidáme ji do teplé smetany. Pečlivě promícháme metličkou a přecedíme přes jemné síto do připravených misek. Necháme alespoň 4 hodiny v lednici vychladit.
  • 5Jahody očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 6Vodu s cukrem a solamylem smícháme a svaříme na mírném ohni v rendlíku. Přilijeme jahodový sirup, promícháme a přidáme nakrájené jahody. Promícháme a necháme vychladnout.
  • 7Na talíř vyklopíme panna cottu, přidáme jahody s omáčkou a ozdobíme lístky čerstvé máty.
Tip
K přípravě budete potřebovat 4 mističky Ø 9 cm a kuchyňský teploměr. Před podáváním dejte misky na chvíli do horké vody, panna cotta pak půjde lépe vyklopit. Pokud chcete získat panna cottu jemnější, a nechcete ji vyklápět na talíř, použijte místo 10 g želatiny jen 5 g a nalijte hotovou směs do skleniček, ve kterých nechte dezert vychladnout. Přidejte jahody a podávejte přímo ve skleničkách.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

Ingredients

For strawberry sauce

PAIRING DISHES WITH COFFEE