Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered on Saturday at 08:06.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible
4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 24 ks krevet velikosti 16–20
  • šťáva z 1 citronu
  • šťáva z ½ pomeranče
  • sůl
  • 10 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájeného zázvoru
  • chilli paprička dle chuti
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce nahrubo nakrájeného koriandru
  • 1 limeta k podávání

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Instructions

  • 1
    Z krevet odlomíme hlavičky a šťávu z nich vymačkáme do misky. Krevety kromě posledního ocasního článku oloupeme (zbavíme krunýře). Ve druhé misce smícháme oloupané krevety s citronovou a pomerančovou šťávou, přidáme dvě špetky soli, zamícháme a necháme 10 minut odležet.
  • 2
    V pánvi na středním ohni rozpálíme olej a vložíme na něj krevety. Restujeme půl minuty, otočíme je, přidáme zázvor, najemno nakrájenou chilli papričku dle chuti a najemno nakrájený česnek. Restujeme další půl minuty.
  • 3
    Šťávu z hlav krevet přidáme do misky s citrusovou šťávou, ve které se krevety marinovaly.
  • 4
    Marinádu přilijeme do pánve a za občasného promíchání vaříme 1 minutu. Stáhneme z ohně a vmícháme čerstvý koriandr. Podáváme s limetou a bílým pečivem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

PAIRING DISHES WITH WINE