• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

TĚSTO

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g vychlazeného másla
  • velká špetka soli

NÁPLŇ

  • 400 g sýru Gouda
  • 100 g crème fraîche nebo kysané smetany (16%)
  • 100 g smetany ke šlehání (33%)
  • 4 čerstvé hřiby
  • 3 vejce
  • 3 polévkové lžíce ajvaru
  • bílý pepř
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA TĚSTO

  • 11 kostku ledu necháme ve skleničce povolit, aby se částečně rozpustil. Mouku promícháme se solí, přidáme k ní máslo rozkrájené na menší kousky a dvě lžíce ledové vody (led můžete také rozsekat v robotu a přidat dvě lžíce ledové tříště). Velmi rychle zpracujeme hutné těsto, aby se máslo příliš nerozpustilo. Těsto rozválíme a vyložíme do formy o ∅ 24 cm, nejlépe s odnímatelným dnem, protože těsto je opravdu velmi křehké.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na připravené těsto ve formě rozetřeme ajvar. Na něj stejnoměrně rozprostřeme nastrouhaný sýr. Na něj nakrájíme na tenké plátky hřiby.
  • 2V míse metličkou krátce vyšleháme kysanou smetanu se sladkou smetanou a vejci. Směs osolíme a opepříme podle chuti a nalijeme ji na připravený quiche.
  • 3Pečeme 35 minut v troubě vyhřáté na 175°C s ventilátorem. Quiche můžeme podávat ihned po vytažení z trouby nebo vychladlý.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

TĚSTO

NÁPLŇ