• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 6 žloutků
  • 6 bílků
  • 50 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 30 g třtinového cukru
  • kůra z ½ citronu
  • 20 g holandského kakaa
  • Sůl

SUROVINY NA KRÉM

  • 300 g polotučného tvarohu
  • 300 g smetanového sýru
  • 50 g medu
  • 2–3 velké banány (3× 120 g)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
  • 2Připravte si 2 větší mísy. V jedné vyšlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. V druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem v hustou pěnu a poté k nim přidejte citronovou kůru. K žloutkové směsi prosejte přes sítko špaldovou mouku a kakao a promíchejte. Následně do směsi postupně přidávejte vyšlehaný tuhý sníh a opatrně míchejte.
  • 3Vzniklé těsto nalijte na připravený plech. Těsto uhlaďte a dejte péct na 10–12 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení korpus nechte vychladnout.
  • 4Mezitím si připravte krém. V menší míse smíchejte tvaroh, smetanový sýr a med a z této směsi vyšlehejte hladký krém.
  • 5Na vychladlý korpus naneste připravený krém a po okraji, od kterého začnete roládu rolovat, podélně rozmístěte oloupané banány a poté roládu opatrně srolujte. Takto připravenou roládu vložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
  • 6Vychlazenou roládu nakrájejte na požadovaný počet porcí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE