Skip navigation

4–6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 150 g tepelně upraveného kuřecího masa
  • 150 g vařeného celeru
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 50 g lískových ořechů
  • 60 g oloupaného kyselého jablka
  • 40 g oloupané mrkve
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka cukru krupice
  • 50 g olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 g majonézy
  • 100 g bílého jogurtu

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 150 °C. Lískové ořechy dáme do malého pekáčku nebo na plech a vložíme na 12 minut do rozehřáté trouby. Nasypeme je na utěrku a třením z nich odstraníme slupku. Necháme vychladnout a nakrájíme je nahrubo.
  • 2
    Kuřecí maso nakrájíme také nahrubo. Vařený celer nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme najemno. Jablko nakrájíme na stejně velké kostky jako celer. Mrkev nastrouháme nahrubo.
  • 3
    Vařený a řapíkatý celer, jablko a mrkev promícháme, osolíme, opepříme a přidáme cukr a olej. Promícháme a přidáme kuřecí maso a lískové ořechy. Znovu promícháme, přidáme citronovou šťávu, majonézu a jogurt a vše důkladně promícháme. Pokud je potřeba, dochutíme solí.
Tip
V této pomazánce nejlépe zužitkujete zbylé maso z pečeného kuřete.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS