Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 550 g uvařené jasmínové rýže
- 140 g malá konzerva cukrové kukuřice
- 400 g konzerva cizrny odkapaná a dobře propláchnutá
- 1 malý – středně velký ananas (asi 150 g), s vykrojenou dužinou nakrájenou na kostičky
- 200 g čerstvé houby shiitake nakrájené na plátky
- 100 g mrkve, oškrábaná a nakrájená na kostičky
- 2,5 cm čerstvého kořene zázvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného
- 1 střední červená chilli paprička, zbavená semen, jemně nasekaná
- 2 lžíce řepkového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 sáček Lee Kum Kee Stir-Fry omáčka ostrá česneková
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 velká špetka mletého bílého pepře
OBLOHA
- 3 jarní cibulky, omyté, celé a šikmo nakrájené
- 1 lžička chilli omáčky
- Několik jedlých květů
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Rozpalte pánev wok do vysokých teplot, až se z ní bude kouřit, pak do ní nalijte 1 lžíci řepkového oleje. Nechejte jej rozpálit a přidejte zázvor, pár vteřin míchejte. Vsypte chilli papričku, mrkev a pár vteřin povařte, poté přidejte houby a vařte 10–20 sekund, dokud nezměknou.
- 2Odsuňte tyto ingredience na jednu stranu, přidejte cukrovou kukuřici i cizrnu a necelou minutu restujte za neustálého obracení a prohazování. Přidejte uvařenou jasmínovou rýži a lžící rýži šetrně rozprostraňte po pánvi wok.
- 3Přilijte ostrou česnekovou omáčku Lee Kum Kee a opatrně ji vmíchejte do směsi. Pak sójovou omáčku, vše dobře promíchejte. Vhoďte ananasové kousky a lehce je vmíchávejte a prohazujte.
- 4Dochuťte sezamovým olejem a bílým pepřem. Posypejte jarní cibulkou.
- 5Nabírejte pokrm z pánve a podávejte jej v ananasu. Ozdobte čerstvými jedlými květy a chilli omáčkou.