• Milí zákazníci, dnes se běží "International Marathon 2024" a proto může dojít ke zpoždění vašich objednávek.
    Děláme vše proto, abyste obdrželi objednávku včas a omlouváme se za případné komplikace.
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 300 g orza
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 160 g Shii-take
  • 3 velké šalotky
  • 5 stroužků česneku
  • 40 g másla
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 g parmezánu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • Růžový pepř
  • Sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Na polovině másla dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek.
  • 2Přidáme na větší kousky nakrájenou hlívu. Shii-take přepůlíme, menší klouboučky necháme vcelku. Společně vše ještě chvilku orestujeme.
  • 3Přisypeme orzo a smícháme s houbami. Přidáme nasekaný tymián. Přilijeme vývar a na mírném plameni necháme probublávat cca deset minut, dokud nebude orzo měkké. Pokud bude potřeba, přidáme trochu vývaru, nebo vody.
  • 4Jakmile bude orzo hotové, vmícháme zbytek másla a polovinu najemno nastrouhaného parmezánu. Osolíme a opepříme. Podáváme posypané hoblinkami parmezánu.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY