• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 4 ks mladého artyčoku
  • 2 lžíce krémového octu balsamico
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 snítky oregana
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve očistíme artyčoky. Odřízneme dřevnatý stonek, dále odřízneme 1/3 špičky artyčoku a listy loupeme do té doby, než zůstanou žluté listy. Artyčok podélně rozřízneme na polovinu a ze středu vyškrabeme „chmýří“.
  • 2Dáme vařit do osolené vody na 20 min.
  • 3Mezitím si připravíme glazuru. Smícháme olivový olej, balsamico, drcený česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř.
  • 4Artyčoky scedíme a dáme do formy vyložené pečícím papírem. Připravenou směs vetřeme do artyčoků a dáme péct na 170 stupňů po dobu 30 minut.
  • 5Artyčoky podáváme jako předkrm, nebo jako přílohu k masu.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE