•  Zítra, na svátek Dne vítězství, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
12 PORCÍNew

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 300 g syrových batátů
  • 100 g hořké čokolády (min. 70%)
  • 60 g medu v tekutém stavu
  • 50 g kokosového oleje v tekutém stavu
  • 3 vejce velikosti M
  • 25 g holandského kakaa
  • 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve uvařte batáty: Zbavte je slupky a nakrájejte na menší kostky (cca 2 cm × 2 cm). Nakrájené batáty dejte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím vody a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na střední stupeň a batáty vařte 15⁠–⁠17 minut, dokud nezměknou.
  • 2Zatímco se batáty vaří, nakrájejte nahrubo čokoládu.
  • 3Až batáty v hrnci změknou, sceďte je a vidličkou rozmačkejte na kaši. Následně dejte předehřívat troubu na 180 °C, připravte si pečicí formu (15 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
  • 4Poté si vezměte středně velkou mísu, dejte do ní rozmačkané batáty, med, kokosový olej a vejce a vše promíchejte. Následně do mísy přidejte holandské kakao, špaldovou mouku a prášek do pečiva a opět promíchejte. Do výsledného hladkého těsta vmíchejte nakrájenou čokoládu, obsah mísy přelijte do vyložené pečicí formy a pečte 24⁠–⁠26 minut při 170⁠–⁠180 °C.
  • 5Po upečení nechte plát těsta alespoň 30 minut chladnout. Po vychladnutí ho nakrájejte na 12 porcí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE