Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR MEAT
- 450 g mletého vepřového masa z plece
- 1 červená chilli paprička
- 3 lžíce strouhanky
- 3 lžičky kari pasty
- 50 g cibule
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce najemno nakrájeného koriandru
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- rostlinný olej na smažení
INGREDIENTS FOR DIP
- 150 ml bílého jogurtu
- 3 lžíce najemno nakrájeného koriandru
- pepř
- sůl
YOU ALSO NEED
- kuchyňské papíry
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
INSTRUCTIONS FOR MEAT
- 1Chilli papričku rozkrojíme, vyndáme semínka a papričku nakrájíme najemno.
- 2Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a dáme odležet do lednice na 20 minut.
- 3Odleželé maso rozdělíme na 12 částí a vytvarujeme z nich kuličky.
- 4V pánvi rozpálíme na středním ohni vyšší vrstvu oleje a kuličky usmažíme dozlatova. Položíme na talíř s kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
INSTRUCTIONS FOR DIP
- 1Jogurt smícháme s koriandrem a dle chuti ho osolíme a opepříme.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
