Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR MUSHROOMS

  • 4 větší žampiony portobello
  • 10 g parmezánu vcelku
  • 1 lžíce piniových semínek
  • 4 lžičky olivového oleje a 3 lžíce olivového oleje na smažení
  • 4 lžičky balzamikového octa
  • 4 snítky tymiánu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

INGREDIENTS FOR SAUCE

  • 160 g rajčat
  • 50 g šalotky
  • 200 ml smetany, min. 31 %
  • 2 lžíce suchého bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce nahrubo nakrájené bazalky
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • pepř
  • 1 kávová lžička soli

INSTRUCTIONS FOR MUSHROOMS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Houby očistíme, odřízneme nožičky, klouboučky položíme vzhůru nohama na prkénko a zapíchneme do nich piniová semínka a nalámaný sýr. Zakápneme olivovým olejem, octem, osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olivový olej, položíme na něj kloboučky hub vzhůru nohama a na středním ohni je pečeme 2 minuty. Poté je položíme na plech, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 8 minut.

INSTRUCTIONS FOR SAUCE

  • 1
    Rajčata rozřízneme, vyřízneme tuhý střed a semínka. Dužninu nakrájíme najemno. Šalotku očistíme a nakrájíme najemno.
  • 2
    V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olivový olej, zpěníme na něm šalotku, přilijeme víno a necháme ho odvařit.
  • 3
    Přilijeme ocet, necháme ho odvařit, přidáme smetanu, sůl a čerstvě mletý pepř a za stálého míchání vaříme 1 minutu.
  • 4
    Přidáme rajčata, necháme vařit 1 minutu a pánev stáhneme z ohně. Vmícháme bylinky a dle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Do talíře vlijeme omáčku a položíme pečený žampion.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR MUSHROOMS

INGREDIENTS FOR SAUCE