Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

6-8 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 200 g oloupaných brambor
  • 100 g oloupané mrkve
  • 170 g oloupané cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru bez lístků
  • 150 g očištěného fenyklu
  • 350 g bílého hlávkového zelí
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • sůl
  • 240 g oloupané červené řepy
  • 30 g sádla
  • 350 g zadního hovězího
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 stonky plocholisté petržele
  • 200 g konzervovaných drcených rajčat
  • 2 bobkové listy
  • světlá jíška

INGREDIENTS FOR SEASONING

  • 1 lžička zakysané smetany
  • snítka kopru do každého talíře

INSTRUCTIONS

  • 1
    Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm a dáme je do misky se studenou vodou.
  • 2
    Mrkev podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Cibuli nakrájíme nahrubo, řapíkatý celer překrojíme na polovinu.
  • 3
    Z fenyklu vykrojíme tuhý střed a fenykl nakrájíme na nudličky.
  • 4
    Ze zelí vykrojíme tuhý střed a zelí nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky. Zalijeme vinným octem, přidáme 1 kávovou lžičku soli a promícháme.
  • 5
    130 g řepy nakrájíme na plátky silné 0,5 cm, ty pak ještě na třetiny. Zbytek řepy nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 6
    V kastrolu rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět cibuli.
  • 7
    Maso ze všech stran osolíme, opepříme, přidáme do kastrolu a opečeme ze všech stran dozlatova.
  • 8
    Přidáme řepu nakrájenou na plátky a restujeme za občasného míchání 3 minuty.
  • 9
    Do kastrolu vlijeme 1,5 l studené vody, nebo tolik, aby bylo maso ponořené. Přidáme řapíkatý celer, plocholistou petržel, fenykl, drcená rajčata a bobkový list a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme nezakryté 1,5 hodiny.
  • 10
    Poté přidáme vymačkané zelí, řepu nakrájenou na kostky a nakrájenou mrkev a vaříme 20 minut.
  • 11
    Slijeme nakrájené brambory a přidáme je do kastrolu. Přidáme jíšku, promícháme a vaříme na nejmenším možném ohni 30 minut.
  • 12
    Vyndáme řapíkatý celer, plocholistou petržel a maso, které nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Poté ho vrátíme do kastrolu a polévku dle potřeby osolíme.
  • 13
    Na talíř podáváme se lžičkou zakysané smetany, případně dozdobíme snítkou čerstvého kopru.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR SEASONING