Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
4-6 Portions

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 800 g zadního hovězího
  • 250 g oloupaných brambor (varný typ A)
  • 200 g bílého jogurtu
  • 100 g oloupaného celeru
  • 100 g oloupané mrkve
  • 100 g oloupané cibule
  • 15 g najemno nastrouhaného zázvoru
  • 6 g oloupaného česneku
  • 300 ml mrkvové šťávy
  • 400 ml kokosového mléka
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 2 lžičky mletého kardamomu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička chilli koření
  • 10 ks hřebíčku
  • 1,5 lžičky soli

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1V míse smícháme jogurt s kardamomem, 1 lžičkou soli a skořicí.
  • 2Maso nakrájíme na kostky o hraně 5 cm, přidáme ho do mísy s ochuceným jogurtem, promícháme a dáme do lednice odležet alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
  • 3Troubu rozehřejeme na 150 ˚C.
  • 4Mrkev a celer nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, brambory na kostky o hraně 3 cm, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo.
  • 5V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou mrkev a celer a restujeme za častého míchání 4 minuty. Přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Stáhneme oheň na polovinu, přidáme česnek, hřebíček, chilli koření, zázvor, ½ lžičky soli, promícháme a restujeme 1 minutu.
  • 6Přidáme marinované maso (bez jogurtové marinády) a za častého míchání restujeme 3 minuty. Přidáme zbylou jogurtovou marinádu a mícháme 1 minutu. Přilijeme 200 ml vody, mrkvovou šťávu, vinný ocet, kokosové mléko a přidáme brambory. Promícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby na 3,5 hodiny.
  • 7Na talíři posypeme nakrájenou petrželí a podáváme s dušenou rýží.
Tip
Pokrm bude mnohem lepší, použijete-li vyzrálé maso z jalovice nebo býka a bude mnohem křehčí, necháte-li ho v marinádě přes noc. K přípravě budete potřebovat kastrol s poklicí vhodný do trouby.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE

MOHLO BY SE HODIT