Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 250 g žampionů
  • 400 g oloupané cibule
  • 3 lístky šalvěje
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 kratší větvičky rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 600 g telecí kýty
  • 2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 100 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany, min. 31%

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

SIDE DISH

  • brambory
  • těstoviny
  • rýže
  • houskové knedlíky

INSTRUCTIONS

  • 1
    Žampiony očistíme, odkrojíme nožičky, které nahrubo nakrájíme a dáme do misky. Hlavičky nakrájíme na osminy a dáme do druhé misky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Bylinky pevně svážeme kuchyňským provázkem.
  • 2
    Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm a dáme do mísy. Přidáme sůl, pepř a olej a promícháme. Rozpálíme pánev na vyšším ohni a maso na ní opečeme ze všech stran dozlatova. Přilijeme víno a za občasného míchání ho necháme svařit na ⅓ objemu. Dáme stranou.
  • 3
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 80 g másla, přidáme cibuli a necháme ji za častého míchání zesklovatět. Přidáme nakrájené nožičky žampionů a svázané bylinky a promícháme. Přidáme mouku a 1 minutu ji za stálého míchání restujeme.
  • 4
    Přilijeme vývar, promícháme a přivedeme k varu. Přidáme opečené maso a veškerý obsah pánve, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na třetinu a na mírném ohni vaříme doměkka, cca 50 minut.
  • 5
    Měkké maso vyndáme z kastrolu a dáme stranou. Omáčku přecedíme do čistého rendlíku, přidáme smetanu, promícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přivedeme k varu, vrátíme maso zpět a vaříme další 3 minuty.
  • 6
    Na pánvi rozpálíme zbylé máslo a orestujeme na něm nakrájené hlavičky žampionů. Ty poté přidáme do omáčky a promícháme.
Tip
Podávejte s dušenou rýží, širokými nudlemi či šunkovým knedlíčkem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH BEER

SIDE DISH