Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 vepřové kotlety s kostí po 300 g
  • 100 g slaniny
  • 150 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 350 g scezeného kysaného zelí
  • 100 g sádla
  • 1 lžíce cukru krupice
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce sladké papriky
  • ½ lžíce drceného kmínu
  • 250 ml smetany, min. 31%

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na špalíčky o hraně 0,5 cm, cibuli najemno a česnek na plátky. Zelí překrájíme nahrubo.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme 40 g sádla, přidáme slaninu, cibuli a česnek a necháme je zesklovatět. Přidáme zelí, cukr, špetku soli a pepře a 100 ml vody. Promícháme a vaříme za občasného míchání 5 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  • 4
    Tuk na okraji masa nařízneme do mřížky, do masa vyřízneme kapsu a naplníme ji zelnou směsí. Zbytek směsi dáme stranou. Kapsu uzavřeme grilovací jehlou nebo párátkem. Maso osolíme a opepříme z obou stran.
  • 5
    V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme zbylé sádlo a kotlety na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Dáme stranou na talíř.
  • 6
    Do pánve, ve které se opékalo maso, přidáme zbylou zelnou směs, sladkou papriku a kmín a na vyšším ohni restujeme 1 minutu. Často mícháme. Přilijeme 250 ml vody a smetanu, promícháme a dle chuti osolíme.
  • 7
    Obsah pánve vlijeme do pekáče, položíme na něj naplněné kotlety a pekáč přetáhneme alobalem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 1 hodinu. Sundáme alobal, kotlety otočíme a pečeme nezakryté dalších 30 minut.
  • 8
    Po vyndání z trouby necháme maso před podáváním 5–8 minut odpočinout.
Tip
Pokud je omáčka po upečení řídká, dejte kotlety stranou na talíř, omáčku vlijte do rendlíku a svařte ji na požadovanou hustotu. Místo druhé lžíce sladké papriky můžete použít lžíci papriky uzené. Můžete přidat pálivou papriku dle chuti.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH BEER