Skip navigation

4 Servings
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 200 g krevet
  • olej na dno pánve
  • 2x 450 ml zeleninového vývaru
  • 2 cibule
  • 200 g rajčat
  • 200 g žampionů
  • 1/2 svazku koriandru
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce pasty Tom Yum
  • šťáva z jedné limetky
 

INSTRUCTIONS

  • 1
    Na dno hrnce nalijeme olej (přesně tolik, aby bylo zakryté dno hrnce). Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme pastu Tom Yum a když začne vonět, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony.
  • 2
    Zalijeme vývarem. Dochutíme cukrem, rybí omáčkou a šťávou z jedné limety.
  • 3
    Do hrnce přidáme rajčaty nakrájená na cca 2 cm velké klínky. V té samé chvíli přidáme vařené krevety. Vaříme maximálně 2 minuty, aby nedošlo k rozvaření rajčat a žampionů.
  • 4
    Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.
Tip
Pokud použijete syrové krevety, vkládejte je do pánve po oleji. A teprve potom přidáváme ostatní suroviny. Doba přípravy je 30 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialized in Asian cuisine for quite a number of years. Initially as a sushi master, later as a head chef, he worked for restaurants like Sushitime, Soho, Ambiente, or Sushi v Dushi. He also leads Asian cuisine courses at Chefparade.

INGREDIENTS