Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 200 g krevet
  • olej na dno pánve
  • 2x 450 ml zeleninového vývaru
  • 2 cibule
  • 200 g rajčat
  • 200 g žampionů
  • 1/2 svazku koriandru
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce pasty Tom Yum
  • šťáva z jedné limetky
 

INSTRUCTIONS

  • 1
    Na dno hrnce nalijeme olej (přesně tolik, aby bylo zakryté dno hrnce). Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme pastu Tom Yum a když začne vonět, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony.
  • 2
    Zalijeme vývarem. Dochutíme cukrem, rybí omáčkou a šťávou z jedné limety.
  • 3
    Do hrnce přidáme rajčaty nakrájená na cca 2 cm velké klínky. V té samé chvíli přidáme vařené krevety. Vaříme maximálně 2 minuty, aby nedošlo k rozvaření rajčat a žampionů.
  • 4
    Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.
Tip
Pokud použijete syrové krevety, vkládejte je do pánve po oleji. A teprve potom přidáváme ostatní suroviny. Doba přípravy je 30 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialized in Asian cuisine for quite a number of years. Initially as a sushi master, later as a head chef, he worked for restaurants like Sushitime, Soho, Ambiente, or Sushi v Dushi. He also leads Asian cuisine courses at Chefparade.

INGREDIENTS