Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 lilky po cca 220 g
  • 80 g strouhanky
  • 320 g rajčat
  • 4 mozzarelly po 125 g
  • 50 g nahrubo nakrájené bazalky
  • 400 ml drcených rajčat
  • 100 g najemno nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Z lilků odřízneme stopky a lilky podélně nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 3
    Na středním ohni rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem a plátky lilků na ní nasucho opečeme z každé strany 2 minuty. Poté je položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem a z jedné strany osolíme a opepříme. Necháme odležet 10 minut a poté otřeme vysráženou vodu kuchyňským papírem.
  • 4
    Do rozpálené pánve s nepřilnavým povrchem nasypeme strouhanku a za stálého míchání ji nasucho orestujeme do světle hnědé barvy. Pozor, aby se nespálila! Poté ji ihned přendáme do mísy a necháme vychladnout.
  • 5
    Z rajčat vyřízneme tuhý střed a rajčata nakrájíme na plátky silné 0,3 cm. Na stejné plátky nakrájíme i mozzarellu.
  • 6
    Drcená rajčata osolíme, opepříme a promícháme.
  • 7
    Do zapékací misky vlijeme polovinu drcených rajčat a na ně vyskládáme část plátků lilku, na ně část plátků mozzarelly, poté část plátků rajčat a posypeme částí bazalky. Zlehka osolíme a opepříme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme veškeré suroviny. Vše zalijeme zbylými drcenými rajčaty.
  • 8
    V míse smícháme orestovanou strouhanku s parmezánem, špetkou soli a pepře. Touto směsí posypeme celý pokrm, zakápneme olivovým olejem a vložíme do rozehřáté trouby na 30 minut.
  • 9
    Hotový pokrm vyndáme z trouby a před podáváním necháme 5 minut odpočinout.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS