Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • plátky řasy nori
  • vychlazená uvařená rýže na sushi
  • světlé sezamové semínko
  • sriracha
  • okurka hadovka
  • salát Lollo biondo
  • černé sezamové semínko
  • kůže z lososa
  • majonéza na potření rolky

SIDE ORDER RECOMMENDATIONS

  • Sójová omáčka
  • Wasabi pasta
  • Zázvor

YOU ALSO NEED

  • bambusovou podložku na sushi
 

INSTRUCTIONS

  • 1
    Kůži z lososa důkladně oškrábeme a opečeme ji nasucho na pánvi z obou stran dokřupava. Osušíme ji na kuchyňském papíře a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Nori řasu přepůlíme a položíme na rohožku obalenou potravinářskou fólií lesklou stranou dolů.
  • 3
    Navlhčenými prsty na ni rozložíme po celé ploše 110 g uvařené rýže a posypeme ji sezamovým semínkem.
  • 4
    Takto připravenou řasu otočíme rýží dolů na rohožku.
  • 5
    Na vzdálenější třetinu řasy naneseme majonézu a omáčku Sriracha.
  • 6
    Na ni položíme okurku nakrájenou na nudličky a list salátu.
  • 7
    Přidáme opečenou kůži z lososa.
  • 8
    Pomocí rohožky začneme rolovat.
  • 9
    Rolku zatočíme, zformujeme a zlehka utáhneme.
  • 10
    Uramaki rolku krájíme na 6 kusů. Nejprve celou roku překrojíme v polovině. Obě poloviny zarovnáme vedle sebe a dvakrát obě najednou překrojíme navlhčeným čistým nožem.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
Tip
Wasabi a nakládaný zázvor jsou neodmyslitelnou dochucovací složkou sushi. Můžete si je připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlik Chef v kategorii Sushi.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

SIDE ORDER RECOMMENDATIONS

YOU ALSO NEED