Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- plátky řasy nori
- vychlazená uvařená rýže na sushi
- světlé sezamové semínko
- sriracha
- okurka hadovka
- salát Lollo biondo
- černé sezamové semínko
- kůže z lososa
- majonéza na potření rolky
SIDE ORDER RECOMMENDATIONS
- Sójová omáčka
- Wasabi pasta
- Zázvor
YOU ALSO NEED
- bambusovou podložku na sushi
INSTRUCTIONS
- 1Kůži z lososa důkladně oškrábeme a opečeme ji nasucho na pánvi z obou stran dokřupava. Osušíme ji na kuchyňském papíře a nakrájíme na nudličky.
- 2Nori řasu přepůlíme a položíme na rohožku obalenou potravinářskou fólií lesklou stranou dolů.
- 3Navlhčenými prsty na ni rozložíme po celé ploše 110 g uvařené rýže a posypeme ji sezamovým semínkem.
- 4Takto připravenou řasu otočíme rýží dolů na rohožku.
- 5Na vzdálenější třetinu řasy naneseme majonézu a omáčku Sriracha.
- 6Na ni položíme okurku nakrájenou na nudličky a list salátu.
- 7Přidáme opečenou kůži z lososa.
- 8Pomocí rohožky začneme rolovat.
- 9Rolku zatočíme, zformujeme a zlehka utáhneme.
- 10Uramaki rolku krájíme na 6 kusů. Nejprve celou roku překrojíme v polovině. Obě poloviny zarovnáme vedle sebe a dvakrát obě najednou překrojíme navlhčeným čistým nožem.
Tip
Wasabi a nakládaný zázvor jsou neodmyslitelnou dochucovací složkou sushi. Můžete si je připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlik Chef v kategorii Sushi.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
