Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • plátky řasy nori
  • vychlazená uvařená rýže na sushi
  • světlé sezamové semínko
  • sriracha
  • okurka hadovka
  • salát Lollo biondo
  • černé sezamové semínko
  • kůže z lososa
  • majonéza na potření rolky

SIDE ORDER RECOMMENDATIONS

  • Sójová omáčka
  • Wasabi pasta
  • Zázvor

YOU ALSO NEED

  • bambusovou podložku na sushi
 

INSTRUCTIONS

  • 1
    Kůži z lososa důkladně oškrábeme a opečeme ji nasucho na pánvi z obou stran dokřupava. Osušíme ji na kuchyňském papíře a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Nori řasu přepůlíme a položíme na rohožku obalenou potravinářskou fólií lesklou stranou dolů.
  • 3
    Navlhčenými prsty na ni rozložíme po celé ploše 110 g uvařené rýže a posypeme ji sezamovým semínkem.
  • 4
    Takto připravenou řasu otočíme rýží dolů na rohožku.
  • 5
    Na vzdálenější třetinu řasy naneseme majonézu a omáčku Sriracha.
  • 6
    Na ni položíme okurku nakrájenou na nudličky a list salátu.
  • 7
    Přidáme opečenou kůži z lososa.
  • 8
    Pomocí rohožky začneme rolovat.
  • 9
    Rolku zatočíme, zformujeme a zlehka utáhneme.
  • 10
    Uramaki rolku krájíme na 6 kusů. Nejprve celou roku překrojíme v polovině. Obě poloviny zarovnáme vedle sebe a dvakrát obě najednou překrojíme navlhčeným čistým nožem.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
Tip
Wasabi a nakládaný zázvor jsou neodmyslitelnou dochucovací složkou sushi. Můžete si je připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlik Chef v kategorii Sushi.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

SIDE ORDER RECOMMENDATIONS

YOU ALSO NEED