• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
4 Servings

Buy all ingredients right below the recipe

BULGUR

  • 250 g růžiček květáku (tedy květák po očištění)
  • 250 g bulguru
  • 2 lžíce másla, nerozpuštěného
  • 1 zarovnaná lžička soli
  • 1 lžička kari koření
  • malá hrst rozinek
  • 1 zarovnaná lžička celého koriandru (koření, ne čerstvé listy)

ZÁLIVKA

  • 1 kelímek (150 g) jogurtu
  • vařená vejce podle chuti (cca 2 na osobu)
  • čerstvé nebo sušené bylinky na dochucení (jarní cibulka, petrželka, ze sušených třeba provensálské koření)

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Květák rozsekejte v kuchyňském robotu na hrubé kousky. Koriandr trochu podrťte, ale nijak to nepřehánějte, stačí jen rozmáčknout v hmoždíři, netřeba ho mít nadrcený najemno.
  • 2Bulgur, květák, sůl, koriandr a rozinky nasypte do širokého kastrolu a promíchejte. Přidejte máslo,zalijte 350 ml studené vody, zakryjte poklicí a přiveďte k varu.
  • 3Mírně vařte 3 minuty, poté krátce promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Žár snižte na minimum, anebo, pokud máte kastrol se silným dnem, které drží teplo, můžete plotýnku vypnout docela. Nechte pod poklicí dojít dalších 15-20 minut, až bulgur zcela změkne.
  • 4Načechrejte vidličkou, rozdělte na talíře a podávejte se studeným jogurtem ochuceným bylinkami, případně též doprovoďte vařenými vejci, pokud chcete kompletní jídlo, co zasytí.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

BULGUR

ZÁLIVKA