Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 CZK

Delivery

Cart

E467 - Ethylhydroxyethylcelulóza

Description

Bílá nebo mírně nažloutlá či našedlá hygroskopická látka tvořící zrnka či jemný prášek bez zápachu. Ve vodě bobtná a vytváří koloid.

Usage

Ethylhydroxyethylcelulóza je další z modifikovaných celulóz. Stejně jako ostatní obdobné látky nachází využití jako emulgátor – stabilizátor emulzí a zahušťovadlo. Využívá se i ve farmaceutickém průmyslu.

Production

Připravuje se chemickým způsobem z celulózy.

Side effects

U pokusných zvířat neměla látka žádné negativní účinky, u lidských dobrovolníků trpících střevními potížemi se dokonce po dvou měsících pravidelného podávání tyto zdravotní potíže zlepšily.

Sources

  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
  • Ethyl hydroxyethyl celluloselink ]
Fer potravina
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.
Additives