Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Ibalgin

IBALGIN DUO EFFECT 50MG/G+2MG/G krém 100G

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
379,90 Kč 379,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Ibalgin Duo Effect obsahuje léčivé látky ibuprofen a heparinoid S. Ibuprofen patří do skupiny léčiv známých jako nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID). Při místním podání potlačuje bolest, zmírňuje zánět a otok v postižené oblasti. Je vhodný k léčbě místních projevů nerevmatických i revmatických bolestivých stavů pohybového ústrojí. Heparinoid snižuje srážlivost krve v místě zánětu nebo pohmoždění při úrazu. Zabraňuje tvorbě krevních sraženin, urychluje vstřebávání krevních výronů, taktéž snižuje tvorbu otoků a působí protizánětlivě. Při místním podání zmírňuje bolest i zánět. Používání krému je vhodné i při celkové léčbě tabletami s obsahem ibuprofenu. Ibalgin Duo Effect je určen: k léčbě poúrazových stavů a následků sportovních úrazů jako jsou: otoky a krevní podlitiny, podvrtnutí kloubu, poranění měkkých částí kloubů, k úlevě od bolesti zad. Na doporučení lékaře se používá: k místní léčbě zánětů povrchových žil a zánětů v okolí žil, ke změkčení ztuhlé kůže při žilní nedostatečnosti, k místní léčbě některých zánětlivých revmatických onemocnění jako je postižení kloubních pouzder, šlach, svalových úponů (např. tenisový loket), k místní léčbě bolestivých stavů při degenerativních kloubních onemocněních (zejména gonartróza). Ibalgin Duo Effect je určen k léčbě dospělých a dospívajících od 12 let.

Jeden gram krému obsahuje ibuprofenum 50 mg a heparinoidum S 2 mg. Pomocné látky: Střední nasycené triacylglyceroly, stearomakrogol 100, stearomakrogol 1050, hyetelosa, kyselina stearová, cetylstearylalkohol,, methylparaben, propylparaben, propylenglykol, čištěná voda.

Dávkování: Dospělí a dospívající od 12 let: Na postižené místo a jeho okolí se 2-3krát denně nanáší v časových odstupech 4?5 hodin asi 1 mm silná vrstva krému, která se lehce vetře do kůže. Průměrný obsah léčivých látek v 1 cm krému je 15,8 g ibuprofenu a 0,6 g heparinoidu (100 m.j./mg). U žilních onemocnění je možné přiložit kompresní obvaz. Při rozsáhlých a bolestivých krevních výronech se může zpočátku místo ošetřené krémem překrýt neprodyšným obvazem, nejlépe přes noc. Při zánětlivých revmatických onemocněních se o vhodnosti použití a délce léčby přípravkem Ibalgin Duo Effect poraďte s lékařem. Pokud lékař neurčí jinak, Ibalgin Duo Effect se při těchto onemocněních používá většinou po dobu 2?3 týdnů. Při žilních onemocněních se o délce léčby přípravkem Ibalgin Duo Effect poraďte s lékařem. Pokud lékař neurčí jinak, Ibalgin Duo Effect se při těchto onemocněních používá většinou po dobu 1-2 týdnů. Při silných bolestech je vhodné léčbu doplnit celkovým podáním tablet s obsahem ibuprofenu.

Kontraindikace: Pozorně čtěte příbalovou informaci. Ibalgin Duo Effect nelze nanášet na kůži současně s některými léky pro místní používání, např. s léky s obsahem tetracyklinu, hydrokortizonu a kyseliny salicylové. Přípravek se nesmí používat při přecitlivělosti na ibuprofen, heparinoid nebo na kteroukoli pomocnou látku. Pokud jste těhotná prvních 6 měsíců, poraďte se před užitím přípravku s lékařem a bez jeho doporučení jej nepoužívejte. V posledních třech měsících těhotenství se nesmí přípravek používat, protože by mohlo dojít ke krvácení. V době kojení lze přípravek po poradě s lékařem použít krátkodobě a na malé plochy. Při použití by se neměl nanášet na oblast prsou.

Výrobce: Sanofi

EAN: 3664798038842

SUKL kód: 254038

Farmakoterapeutická skupina: Ibuprofen

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek