Pokřtěný ohněm pro jemnější chuť
divider

Namíchej si Jameson Whiskey koktejl

Irská káva

 

Ingredience

10 ml sirupu z třtinového cukru

35 ml whiskey Jameson Black Barrel

90 ml kávy

30 ml lehce našlehané smetany ke šlehání

1 vanilkový lusk nebo skoříce na ozdobu

čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

 

Postup přípravy

1. Rozpusťte 2 díly cukru ve 3 dílech vařící vody a vytvořte cukrový sirup.

2. Vmíchejte sirup do 35 ml whiskey Jameson v ohřáté sklenici

3. Připravte v kávovaru 90 ml kávy a přilijte do sklenice

4. Zlehka vyšlehejte 30 ml vychlazené smetany a nalijte navrch sklenice.

5. Ozdobte upraveným luskem vanilky nebo celou skořicí a poprašte nastrouhaným čerstvým muškátovým oříškem.

 

Jameson Ginger 

 

Ingredience

50 ml Jameson Irish Whiskey

Zázvorová limonáda

½ limetky

Čerstvý zázvor

 

Postup přípravy

1. Naplňte vysokou kulatou sklenici ledem.

2. Nalijte do sklenice dávku whiskey Jameson a dolijte kvalitní zázvorovou limonádou.

3. Do sklenice vymáčkněte měsíček limetky a vhoďte na plátky nakrájený zázvor pro intenzivnější chuť.

4. Krátce promíchejte a ozdobte limetkou.

 

Jameson Black Barrel

„Pokřtěný ohněm pro ještě jemnější chuť.“

 

Whiskey Jameson Black Barrel je třikrát destilovaná míchaná irská whiskey vyráběná pouze jednou do roka v palírně Jameson v Midletonu. Je uložená do ne jednou, ale do dvakrát vypálených sudů po bourbonu a sherry. Tím vzniká mimořádně jemná, ale bohatá chuť plná koření a vanilky, s intenzivním karamelovým aroma. Black Barrel je poklonou našim bednářům, kteří pečlivě sudy vypalují a rozkrývají jejich tajemství a sílu.

 

O Jamesonu

Jameson je míchaná jemná irská whiskey, která se dodnes v palírně v Midletonu vyrábí stejným tradičním způsobem, jaký v roce 1780 zavedl John Jameson.

 

Díky vybraným lokálním surovinám, trojité destilaci a zrání ve dřevěných vypálených sudech po bourbonu, si tak může říkat prémiová irská whiskey. Je charakteristická svou výjimečnou jemností, květinovým aroma a vyváženou pikantností kořenitého dřeva.