Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Ananas je lahodné exotické ovoce. Má tlustou a tvrdou slupku, která může být žlutá, hnědá nebo i zelená. Jádro ananasu je žluté a má výtečnou vůni a chuť.
Na spodním řezu ananasu se může objevit vzdušná plíseň, která vzniká z důvodu změny vlhkosti při skladování a transportu do Evropy.
Použití
Ananas se většinou konzumuje čerstvý, hodí se na dopolední či odpolední svačinu. Ananas můžete použít do ovocných salátů, řezů, koktejlů nebo smoothie. Dají se z něho připravovat i teplé pokrmy, zejména se používá do exotických jídel. Kromě různých moučníků, závinů a jiných sladkých pokrmů můžeme ananas připravit i naslano.
Hodí se do zapékaných jídel, pod různé druhy mas, na pizzu, do rizota nebo jako příloha k masu. Ananas můžete smažit, zapékat i grilovat. Pokud ho ogrilujete, cukr v něm zkaramelizuje, zároveň si však zachová nakyslou chuť a je dokonalou přílohou k masové pečínce. Ananasovou šťávu můžete přidat do marinovací směsi na maso, která udělá z masa velmi křehký a libový plátek.
Nechte se inspirovat recepty Romana Vaňka! Ananas můžete využít např. v receptu na grilovaný flambovaný ananas nebo grilovaný ananas.
Skladování
Zralý ananas se musí co nejrychleji spotřebovat. Nezralý ananas můžete nechat až dva týdny zrát. Skladujte při teplotě 10–15 °C.
Složení
Ananas |
Kalibr 10 |