4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 zralý ananas
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 50 ml Metaxy
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 svitek skořice
  • hnědý cukr na obalení

TIP NA PŘÍLOHU

  • vanilková zmrzlina
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Z ananasu okrájíme slupku a nakrájíme ho na stejně silná kolečka. Kulatým cukrářským vypichovátkem odstraníme tvrdý střed ananasu. Kolečka ananasu obalíme v cukru a ogrilujeme je z obou stran.
  • 2V pánvi necháme lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme pomerančový džus a skořici a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme ogrilovaný ananas, tekutinu svaříme na třetinu objemu, zalijeme metaxou a oflambujeme.
Tip
Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 zralý ananas

Ananas - celý bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 ml pomerančového džusu

Pomerančový džus bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

50 ml Metaxy

 

2 lžíce cukru krupice

 

1 svitek skořice

 

hnědý cukr na obalení

 

TIP NA PŘÍLOHU

vanilková zmrzlina