Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Suroviny

  • 1 zralý ananas
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 50 ml Metaxy
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 svitek skořice
  • hnědý cukr na obalení

TIP NA PŘÍLOHU

  • vanilková zmrzlina

Postup

  • 1
    Z ananasu okrájíme slupku a nakrájíme ho na stejně silná kolečka. Kulatým cukrářským vypichovátkem odstraníme tvrdý střed ananasu. Kolečka ananasu obalíme v cukru a ogrilujeme je z obou stran.
  • 2
    V pánvi necháme lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme pomerančový džus a skořici a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme ogrilovaný ananas, tekutinu svaříme na třetinu objemu, zalijeme metaxou a oflambujeme.

TIP

Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef