Slide 1 of 2

Mango k dozrání 1ks

500 g
49,90 Kč 99,80 Kč/kg
Země původu: Brazílie,

Mango, dozrálé na 45-50%. Je třeba jej nechat dozrát při pokojové teplotě asi 2 - 3 dny. 
Mango je tropické ovoce, plod mangovníku. Jeho přesný původ není znám, ale pravděpodobně pochází z jižní a jihovýchodní Asie. Plody jsou různé barvy, velikosti i tvaru. Jeho zbarvení bývá od zelené přes žlutou až po červenou barvu. Dužina má sytě žlutou barvu a uvnitř se nachází dřevnatá nejedlá pecka, která se špatně odděluje od dužiny. Je výtečným zdrojem vitaminů A, C, beta karotenu, draslíku a vlákniny. Obsahuje málo tuku a sodíku.

Použití

Mango RTE je nejlepší konzumovat čerstvé samotné, nebo  přidané do ovocného salátu. Z manga v plné zralosti doslova vytéká šťáva. Mango může být tepelně upravováno, přidává se do vařených i smažených jídel. Bývá používáno jako příloha k drůbežímu masu, rybám, nebo šunce. Výjimkou není ani grilování. Často se také stává součástí zmrzlin, dezertů, koktejlů nebo čatný.
Piškotové mango řezy s tvarohem: ušleháme 4 žloutky se 100 g cukru do husté pěny, vmícháme 100 g prosáté mouky a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 30 minut dozlatova. Mango oloupeme, třetinu nakrájíme na tenké větší plátky na pozdější ozdobení, zbytek nasekáme nadrobno a promícháme s cukrem a tvarohem. Upečený prochladlý piškot potřeme tvarohovou směsí. Nahoru ozdobně poskládáme plátky manga a necháme ztuhnout v chladu. Po ztuhnutí krájíme moučník na řezy a zdobíme při podávání šlehačkou.  

Skladování

Zabalte mango do papírového sáčku nebo novin. Neuzavírejte papírový obal úplně, je potřeba nechat malý otvor pro unikání plynu, aby se na mangu netvořila plíseň. Pro ještě rychlejší zrání přidejte do sáčku jablko nebo banán.


 

Složení

Mango