Frico

Frico Gouda Holland sýr 48% I.G.P. výkroj

265 g
136,20 Kč 513,96 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Holandsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Přírodní zrající sýr typu Gouda původem z Nizozemí.

Sýr je pojmenována po nizozemském městě Gouda. Vyrábí se z čerstvého mléka od volně pasoucích se krav a následně zraje 4 týdny v povoskovaných bochnících na dřevěných policích. Má žlutou kůrku a uvnitř krásně krémovou texturu. Jeho chuť je jemná, přesto intenzivní.

Pokud v nákupní tašce objevíte sýr ve tvaru válečku, máte rozhodně důvod k oslavě – vyšlo na vás totiž tzv. srdce sýra, tedy prostředek sýrového bochníku, ze kterého výrobci při ochutnávkách vykrajují právě ty nejchutnější a nejvyzrálejší porce.

Největší poklad Holanďanů

Sami Holanďani považují obyčejnou čistou Goudu se svojí jemně krémovou, máslovou a lehce oříškovou chutí za svůj největší poklad, a v ledničce žádné nizozemské rodiny nechybí pořádný kus tohoto lahodného sýru.

Použití

Gouda vylepší jakékoliv slané jídlo – těstoviny, pizzy, saláty, slané koláče, ale také obyčejný čerstvý chléb s máslem.

Tip! Upečte si vlastní sýrové bulky podle následujícího receptu:

V míse smícháme všechny sypké ingredience - hladkou mouku, sušené droždí, lžička cukru a lžička soli. Přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na dvanáct stejně velkých dílů, ze kterých vytvarujeme bochánky, které dáme na plech s pečícím papírem ještě dvacet minut kynout. Pak na každý bochánek položíme plátek sýru a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dorůžova, cca dvacet minut.

O výrobci

Příběh společnosti FrieslandCampina začal v roce 1871, kdy se farmáři rozhodli spojit síly v místních družstevních mlékárnách a zajistili si tak své postavení na trhu. Podnik se zaměřuje na produkci mléčných produktů, ve kterých naleznete tradiční mléčné nápoje, dezerty, jogurty a sýry, ale specializuje se i na výrobu kojenecké stravy. FrieslandCampina se snaží jít v souladu s přírodou a zajišťuje tak lepší podmínky nejen pro zvířata, lidstvo, ale i pro samotné farmáře.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 4–8 °C.

Výrobce

Friesland Campina
Stationsplein 4
3818 LE  Amersfoort
Holandsko

 

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 75 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 30 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Kravské pasterované mléko
Jedlá sůl
Mléčné kultury
Syřidlo
Barvivo
E160a - Karoteny

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1539 kJ/371 kCal
Tuky30 g
z toho nasycené mastné kyseliny21 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny23 g
Sůl1.8 g
Vláknina g

Alergeny

Mléko
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.