Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Hřebíčkovec neboli růžové jablko je tropické ovoce zvonovitého tvaru s růžovočervenou slupkou a bílozelenou dužinou pocházející z jihovýchodní Asie. Růžová jablka obsahují hodně vody a chutnají příjemně a svěže. Název je trochu matoucí, protože ve skutečnosti růžové jablko nemá žádnou souvislost s růží nebo jablkem, kromě toho, že voní trochu jako růže.
Váha 1 ks je přibližně 125 g.
Použití
Nejčastěji se ovoce konzumuje jen tak syrové, krom semen a stopky, které se nejedí.
Také ho můžete zkusit přidat do ovocných směsí, dezertů nebo díky vysokému množství pektinu do sirupů a džemů.
Tip! Připravte si s námi sladký hřebíčkovcový džem.
Ze zralých hřebíčkovců vyberte semínka. Ve vodě v hrnci rozpusťte velké množství cukru s trochou limetkové šťávy a nechte zhoustnout. Přidejte ovoce a nechte vařit. Hotový džem přelijte do zavařovací sklenice a nechte vychladnout. Podávejte s pečivem.
Skladování
Uchovávajte v lednici.