

Rohlik.cz
Rohlíkův chléb sedmnáctka
0,9 kgDoručení už do 60 minut
AI Souhrn
Xtra cena:
76,41 Kč
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty

Řemeslný chléb kvasového typu, který je vyroben z pšeničné a žitné mouky. Zraje 17 hodin v ošatce při nízké teplotě. Díky tomu má výraznou pórovitou a vláčnou střídu. Kůrka je propečená a rozpraskaná. Díky vysoké hydrataci těsta si chléb udržuje delší trvanlivost a vláčnost. Chléb má příjemnou chlebovitou vůni po praženém kmínu.
Pro jeho výrobu se používá přírodní stabilizátor obsahující pšeničný lepek a šťávu z aceroly, bohatou na vitamin C, což zajišťuje stabilitu objemu chleba. Speciální druh vyzrálé pšeničné mouky s vyšším obsahem lepku v kombinaci s žitnou moukou od českého mlynáře zaručuje výjimečnou kvalitu a výraznou chuť. Žitný kvas, používaný při výrobě, se samovolně stabilizuje při specifických okolních podmínkách, což dodává chlebu unikátní charakter a svěžest.
Použití
Určeno k přímé konzumaci. Chléb si můžete vychutnat ke snídani nebo ke svačině.
Skladování
Skladujte v suchu při pokojové teplotě do 24 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření a spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
Merhautovo pekařství, s.r.o.
Pražská 614
294 71 Benátky nad Jizerou
Česká republika
pitná voda, PŠENIČNÁ mouka 34 %, ŽITNÁ mouka chlebová 18 %, kvas 7,5 % (voda, ŽITNÁ mouka, startovací kultura), jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný), pekařské droždí, stabilizátor (PŠENIČNÝ LEPEK, ŽITNÁ mouka, sušená šťáva z aceroly, enzym: LEPEK), řepkový olej, kmín.
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1017 kJ/240 kCal |
| Tuky | 1.6 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g |
| Sacharidy | 48 g |
| z toho cukry | 1.3 g |
| Bílkoviny | 6.9 g |
| Sůl | 1.4 g |
| Vláknina | 0 g |
Alergeny
| Obiloviny obsahující lepek |
| Může obsahovat stopy: |
| Sójové boby |
| Mléko |
| Skořápkové plody |
| Sezamová semena |