Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 100 g chleba, alespoň jeden den starého
  • 100 ml olivového oleje + 1 lžíce olivového oleje na dochucení
  • 200 g zralých rajčat
  • 50 g oloupané červené cibule
  • 8–10 lístků bazalky
  • 50 ml červeného vinného octa
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 190 °C.
  • 2
    Z chleba okrájíme kůrku a nakrájíme ho na kostky o hraně 1,5 cm. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej, promícháme a vsypeme na plech. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 7 minut. Necháme vychladnout.
  • 3
    Rajčata nakrájíme na větší kusy. Cibuli nakrájíme najemno. Bazalku natrháme.
  • 4
    Do mísy dáme nakrájená rajčata, cibuli a bazalku. Osolíme a opepříme. Přidáme opečený chleba, vinný ocet a olivový olej. Salát promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Před podáváním promícháme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS