

cukrárna Myšák
Cukrárna Myšák Esíčka
100 gDelivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Křehoučké máslové sušenky se skořicí a kakaem, které zaženou chuť na sladké, ozdobí sváteční stůl a potěší každou návštěvu. Doslova se rozplývají na jazyku, protože jsou plné másla, a tak udělají radost všem fanouškům poctivých domácích chutí.
Základem je dobře utřené těsto, které zaručí, že se po upečení budou rozpadat, a ruční práce, protože každé „esíčko“ je stříkáno cukrářským sáčkem na plech a upečeno. Ve složení nenajdete žádnou záludnost – jen spoustu másla a k tomu mouku, cukr, vejce, citronovou kůru a kakao či skořici.
Poctivost v každém soustu
Sušenky vychází z tradice prvorepublikové cukrárny Františka Myšáka, a proto je dělají stejně jako on tradičně – z kvalitních surovin podle původních receptur. Proto v třených sušenkách nenajdete žádné zlepšováky ani levné suroviny. K této dokonalosti totiž nevedou žádné zkratky, ale jen poctivý přístup, který poznáte v každém soustu.

Do cukrárny Františka Myšáka ve Vodičkově ulice chodily po desetiletí pražské rodiny i vážené osobnosti...
Jeho sladkosti mlsal Oldřich Nový nebo Ema Destinnová, dort od Myšáka měl na své narozeninové oslavě i prezident Masaryk. Vyhlášené zde byly rovněž zmrzlinové a šlehačkové poháry.
V čem je Myšák výjimečný?
Všechny produkty jsou vyráběny ručně a při výrobě jsou zachovány principy tradiční české cukrařiny, která se vyrovná té světové. Pod vedením cukráře Lukáše Pohla připravují klasické české zákusky, dorty i poháry doplněné výběrovou kávou.
Použití
Říká se jim čajové sušenky, ale kdybyste si je dávali pouze k čaji, náramně byste se ochudili. V cukrárně Myšák je lámou do zmrzlinových pohárů, ale i na krupicovou kaši, kde zlehka křupou. Využít je můžete také jako korpus na cheesecake – díky vysokému obsahu másla už ho nebudete muset tolik přidat. Dát si je samozřejmě můžete i jen tak, anebo je někomu darujte. Potěší totiž hezkou krabičkou i složením.
O výrobci
Cukrárna Myšák je tradiční česká provoněná cukrárna, která chce zachovat českou cukrařinu. Pod vedením Lukáše Pohla zde vznikají české zákusky a sladké pečivo, které je v prémiové kvalitě a neskutečné chuti.

V cukrářské dílně se pracuje pouze se surovinami od prověřených dodavatelů. Pracují pouze se sezónním ovocem od místních farmářů. Cukráři dodávají podle původní receptury výrobkům pestrost a respektují jejich originální receptury i cukrářské principy. V Myšákovi můžete ochutnat například větrník či laskonku, nebo vynikající croissanty.
Skladování
Skladujte v suchu a při stálé teplotě.
Výrobce
Cukrárna Myšák
Praha 110 00, Vodičkova 31
Česká republika
mysak@ambi.cz
Durability
Composition
| Vejce |
| Máslo |
| Mouka pšeničná |
| Cukr |
| Skořice |
| Kakao |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 2648 kJ/632 kCal |
| Fats | 40 g |
| including saturated fatty acids | 24 g |
| Carbohydrates | 55 g |
| including sugars | 15 g |
| Protein | 12 g |
| Salt | 0.12 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Eggs |
| Milk |
| May contain traces of: |
| Cereals (gluten) |
| Tree nuts |