MASO!

MASO! Pork knee front

ca. 0.75 kg

FRESHNESS GUARANTEE

Fresh from the farm

cca

 CZK 90.00 CZK 119.80 /kg

Delivery within 60 minutes

100+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Vepřové koleno z části přední nohy prasete. Maso se vyznačuje vysokou šťavnatostí což je dáno podílem tuku mezi jednotlivými svaly. Koleno je přirozeně obaleno vepřovou kůží, která se dá skvěle vypéct do křupava.

Skvěle se hodí na dlouhé a pomalé pečení, nebo na ovar.

Přední vepřové koleno je s kůží i kostí a je baleno po jednom kuse.

Více o vepřovém značky MASO!

Vepřové je vždy z vybraných vepřů s kontrolovanou zmasilostí a protučnělostí otcovské linie plemene Duroc. Všichni vepři pocházejí z farmy v Kostelecké Lhotce v podhůří Orlických hor. Prasata mají po celý život minimálně o 20 % více životního prostotu a také jim je zachován přirozený denní cyklus, kdy jim není uměle přisvětlováno a tím prodlužován den. Veškeré krmivo pro krmení prasat je regionálního charakteru. Základní složkou krmiva je syrovátka z nedaleké mlékárny, která prasatům velmi chutná a zároveň se pozitivně odráží v chutí masa.

Maso pro Rohlik.cz bourají a zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků tak, aby proto vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.

Použití

Koleno je vhodné na delší tepelné úpravy, využití najde také na grilu a při zabijačkových hodech.

Tip! Připravte si pečené vepřové koleno podle následujícího receptu:

Cibuli nakrájejte a půlku do pekáče. Vepřové koleno omyjte, nakrájejte, osolte a opepřete a pořádně potřete prolisovaným česnekem smíchaným s kapkou vody. Vložte jej do pekáče a přijdete kmín. Kolem nasypte nakrájenou zeleninu podle vlastní preference a přidejte zbytek cibule. Vše podlijte vodou a vložte do vyhřáté trouby na 200 °C.

Vepřové koleno pečte přibližně 2,5 hodiny z toho 1,75 hodiny pod pokličkou, kdy koleno průběžně otáčejte a podlévejte výpekem. Zbylých 45 minut pečte bez poklice a opět průběžně otáčejte a podlévejte. Pečené vepřové koleno podávejte s chlebem, plnotučnou hořčicí či křenem.

O výrobci

TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.  

Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika

Durability

Please consume on the day of purchase.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové koleno přední