Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

ABOUT 24 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 3 vajíčka
  • 150 g cukru
  • 200 g másla
  • 200 g dobré hořké čokolády
  • 110 g hladké mouky
  • dvě hrsti (asi 50 g) ořechů

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.

Postup

  • 1
    Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo i čokoládu nakrájejte na menší kousky.
  • 2
    Ve vodní lázni nebo jen tak na plotýnce rozpusťte máslo a do teplého nalámejte všechnu čokoládu. Dobře rozmíchejte na hladký krém.
  • 3
    Vajíčka vyšlehejte s cukrem s pomocí elektrického šlehače do světlé husté pěny. Potom pozvolna začněte přilévat rozpuštěnou čokoládu. Stále přitom míchejte, aby se vajíčka s čokoládou spojila.
  • 4
    Nakonec na toto těsto prosijte polovinu mouky, zapracujte metličkou, a totéž učiňte i se zbývající moukou a ořechy.
  • 5
    Malý pekáček (nanejvýš o rozměrech 25 x 30 cm) vyložte papírem na pečení a nalijte do něj připravené těsto. Vložte do trouby a pečte 20-25 minut, ne déle.
  • 6
    Brownies i s pekáčkem nechte 5 minut zchladnout na mřížce, potom zvedněte za přečnívající papír a odložte je k dalšímu chladnutí tentokrát už bez pekáčku. Vydržte aspoň 4 hodiny, než dobře zpevní. Teprve dobře zchladlé a zpevněné je nakrájejte na spíše menší dílky.
Tip
Brownies při pečení vytvoří na povrchu typickou lesklou, papírově tenkou vrstvu, a jakmile jsou hotové, objeví se mezera mezi těstem a pekáčkem. Klasický test se špejlí vám tentokrát nepomůže, protože brownies mají uprostřed zůstat mokré a vláčné. Vyjměte je z trouby, jakmile se na špejli objeví první vlhké, nikoli suché drobečky těsta.
Kuchařka pro dceru
Jana Florentýna Zatloukalová is the author of the successful blog Kuchařka pro dceru.

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM