Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4–6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for meat

  • jehněčí kýta vcelku
  • 3 větvičky rozmarýnu
  • 4 oloupané stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • hrubá mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Ingredients for mint sauce

  • 1 hrst lístků máty
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 200 ml bílého vinného octa

You also need

  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Instructions for meat

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Rozmarýn nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm. Česnek podélně rozřízneme na 3 části.
  • 3
    Maso po celé ploše prošpikujeme rozmarýnem a česnekem. Poté ho potřeme olejem a vydatně osolíme a opepříme. Takto připravené maso položíme do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pekáč dáme do rozehřáté trouby a pečeme 2 hodiny doměkka.
  • 4
    Poté maso přesuneme na rozpálený gril potřený kůží ze slaniny a ogrilujeme ho z každé strany 5 minut. Hotové maso necháme před podáváním 10 minut odpočinout. Jednotlivá sousta masa namáčíme do mátové omáčky.

Instructions for mint sauce

  • 1
    Lístky máty omyjeme, osušíme, nakrájíme a dáme do větší misky. Přidáme cukr a přilijeme 200 ml vroucí vody. Důkladně promícháme a necháme vychladnout v pokojové teplotě.
  • 2
    Přidáme vinný ocet, promícháme a dáme na 1 hodinu odpočinout. Pokud je omáčka moc ostrá, přidáme vodu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients for meat

Ingredients for mint sauce

You also need

PAIRING DISHES WITH BEER