Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for beefsteaks

  • 120 g sýra feta
  • 50 g oloupané červené cibule
  • 2 lístky máty
  • 5 lístků plocholisté petržele
  • 1 plná lžička lístků oregana
  • 1 plátek toustového chleba bez kůrky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • nastrouhaná kůra z ¼ citronu
  • 1 vejce
  • 300 g tučného mletého hovězího masa

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

Instructions for beefsteaks

  • 1
    Sýr rozřízneme na 6 špalíčků dlouhých 5 cm.
  • 2
    Cibuli nakrájíme najemno. Mátu, petržel a oregano nakrájíme najemno. Toustový chleba dáme do misky a zalejeme ho 50 ml vody. Přidáme bylinky, cibuli, špetku pepře, 1 lžičku soli, citronovou kůru, vejce a mleté maso a důkladně promícháme.
  • 3
    Směs rozdělíme na 6 částí. Z každé části vytvarujeme oválnou placku, doprostřed položíme špalíček sýra a maso zabalíme do oválné šišky.
  • 4
    Položíme na středně rozpálený gril a grilujeme z každé strany 2-3 minuty dozlatova.
Tip
Hovězí maso můžete nahradit masem jehněčím. Pamatujte, že čím více tučných částí na jehněčím mase necháte, tím bude jeho chuť výraznější. Podávejte s tzatziki, cherry rajčaty a měsíčky najemno nakrájené červené cibule.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients for beefsteaks

PAIRING DISHES WITH WINE