Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4 Servings
Majstrštyk

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for chicken

  • 1 kuře
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička pálivé papriky
  • ½ lžičky kari koření
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 2 lžičky soli
  • 50 g másla
  • 300 g smetanového bílého jogurtu

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

Side dish

  • rýže

Instructions

  • 1
    Jogurt důkladně smícháme s kořením a solí.
  • 2
    Kuře nařízneme na prsou a stehnech do hloubky 1 cm. Poté ho po celé ploše (včetně zářezů) důkladně potřeme kořeněným jogurtem. Kuře vložíme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do lednice.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 4
    Na pekáč položíme máslo nakrájené na kostky, přilijeme horkou vodu do výšky 0,5 cm a do pekáče položíme kuře i s veškerým jogurtem, ve kterém se kuře marinovalo.
  • 5
    Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 75 minut, nebo než půjde stehenní kost bez odporu protočit. Během pečení kuře několikrát přelijeme výpekem.
Tip
Kuře je nutné nechat odležet v marinádě alespoň 12 hodin, díky tomu pokrm získá svou jedinečnou chuť. Nejlépe chutná s dušenou rýží.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients for chicken

PAIRING DISHES WITH WINE

Side dish