• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 3 vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 110 ml mléka
  • 110 g jogurtu
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 20 g kakaa
  • 40 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy
  • Hrubá mouka na vymazání formy
  • Špetka soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pokud máte silikonovou formu, tento krok vynechte.
  • 2Troubu rozehřejeme na 170 °C.
  • 3Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přidáme mléko a jogurt a znovu prošleháme.
  • 4Mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou a kakaem prosejeme a smícháme s mokrou směsí. Přilijeme rozpuštěné máslo, opět promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto už nešleháme, jen opatrně podebíráme stěrkou.
  • 5Těsto nalijeme do formy a pečeme 35-40 minut. Propečení bábovky zkontrolujeme špejlí. Pokud špejli vytáhneme s nalepeným těstem, prodloužíme pečení o 5 minut.
  • 6Upečenou bábovku po minutě vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

INGREDIENTS