Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

1–2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR SALAD

  • 120 g malých brambor (varný typ A)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 g cherry rajčat
  • 120 g salátové okurky
  • 10 černých oliv
  • 8–10 lístků bazalky
  • 3 nahrubo nakrájené ančovičky
  • 100 g keňských fazolek
  • 120 g čerstvého tuňáka
  • 1 zelená paprika
  • sůl
  • pepř

INGREDIENTS FOR DRESSING

  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Brambory očistíme, uvaříme ve slupce doměkka a necháme je vychladnout. Poté je nakrájíme na plátky silné 2 cm.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo a dáme vychladit.
  • 3
    Fazolky překrojíme na poloviny a vaříme 4 minuty v 1 l vroucí vody, který jsme osladili 1 lžící cukru krupice. Poté je ihned přendáme do mísy s ledovou vodou, necháme vychladit a přendáme na talíř.
  • 4
    Tuňáka osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a tuňáka na něm zprudka opečeme ze všech stran lehce dozlatova. Z každé strany 10 vteřin. Tuňák zůstane uvnitř syrový. Opečeného tuňáka osušíme na kuchyňském papíru a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 5
    Cherry rajčata rozřízneme na poloviny a dáme do mísy. Papriku rozřízneme, zbavíme jádřince, dužninu nakrájíme na kousky o hraně 2 cm a přidáme do mísy. Okurku podélně rozřízneme, nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a přidáme do mísy.
  • 6
    Vejce oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
  • 7
    Suroviny na dresink vyšleháme v misce metličkou a vlijeme do mísy.
  • 8
    Do mísy přidáme zbylé suroviny a promícháme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR SALAD

INGREDIENTS FOR DRESSING

PAIRING DISHES WITH WINE