Skip navigation

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 20 starších rohlíků
  • 500 ml mléka
  • 100 g másla a máslo na vymazání hrnků
  • 5 vajec
  • 4 lžíce nasekané plocholisté petržele
  • pepř
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

INSTRUCTIONS

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky lehce prošleháme s mlékem. V rendlíku rozpustíme máslo.
  • 2
    V míse smícháme rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidáme sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Zamícháme. Postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Hrnky vymažeme máslem a do dvou třetin výšky je naplníme těstem.
  • 4
    Naplněné hrnky postavíme do kastrolu, zalijeme do dvou třetin výšky horkou vodou, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a přiklopíme pokličkou. Vaříme 12 minut.
  • 5
    Hrnky vyndáme a necháme krátce vychladnout. Z vnitřní strany ořízneme nožem po jejich obvodu jednotlivé knedlíky a vyklopíme je na prkénko. Knedlíky nakrájíme.
     
Tip
Na přípravu pokrmu budete potřebovat 6 hrnků s rovnou stěnou (9–10 cm vysokých).
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS