Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for butter schnitzel

  • 3 rohlíky
  • 200 ml mléka
  • 150 g sýra (45% eidam nebo blaťácké zlato)
  • 350 g telecího masa
  • 200 g vepřové plece
  • 150 g bůčku
  • 3 vejce
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • strouhanka na obalení
  • hladká mouka na obalení
  • sádlo na smažení

Ingredients for mashed potato

  • 1 kg oloupaných brambor, varný typ B nebo C
  • 100 g másla
  • 300 ml smetany, min. 31%
  • sůl

Instructions for butter schnitzel

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na větší kostky a v míse je smícháme s mlékem. Necháme odpočinout v lednici 10 minut. Sýr nastrouháme nahrubo. Maso umeleme najemno a dáme do mísy.
  • 2
    Přidáme 1 vejce, rohlíky namočené v mléce a promícháme. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, nastrouhaný sýr, muškátový oříšek, důkladně promícháme a necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
  • 3
    Z odpočinuté hmoty vytvarujeme 6 řízků silných 1,5 cm. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
  • 4
    V pánvi na středním ohni rozpálíme vyšší vrstvu sádla. Řízky smažíme dozlatova z obou stran tak, aby byly během smažení ponořené v sádle ze dvou třetin.
  • 5
    Na kuchyňském papíru necháme z řízků odsát přebytečný tuk.

Instructions for mashed potato

  • 1
    Brambory nakrájíme na stejně velké kousky, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby její hladina převyšovala brambory o 2 cm. Přidáme 1 lžičku soli a uvaříme je přikryté pokličkou doměkka.
  • 2
    Měkké brambory slijeme a prolisujeme lisem na brambory nebo je pečlivě rozšťoucháme šťouchadlem na brambory do čistého kastrolu.
  • 3
    V rendlíku rozehřejeme máslo tak, aby bylo horké, a stáhneme z ohně. Ve druhém rendlíku přivedeme k varu smetanu a stáhneme z ohně.
  • 4
    Kastrol s bramborami postavíme na nejmenší možný oheň a metličkou do nich postupně zašleháme horké máslo. Poté po částech zašleháme horkou smetanu. Kaši dle potřeby dochutíme solí a zamícháme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients for butter schnitzel

Ingredients for mashed potato