Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR SCHNITZEL
- 4 plátky vepřové krkovice po 150–200 g
- sůl
- pepř
- strouhanka na obalení masa
- 3 vejce
- sádlo na smažení
- citron na dochucení
INGREDIENTS FOR POTATOES
- 1 kg oloupaných brambor
- 2 lžíce nakrájené plocholisté petržele
- 40 g másla
- sůl
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
INSTRUCTIONS FOR SCHNITZEL
- 1Plátky masa opepříme a důkladně osolíme z obou stran.
- 2Na kuchyňské prkénko vysypeme strouhanku a na ni položíme plátek masa. Horní stranu masa zasypeme strouhankou a dlaněmi strouhanku lehce vmáčkneme do masa. Plátek překryjeme potravinářskou fólií a paličkou do něj strouhanku lehce vtlučeme. Maso obrátíme a postup zopakujeme. Stejným způsobem obalíme zbývající plátky masa.
- 3V širší pánvi na středním ohni rozpálíme sádlo. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři.
- 4Řízek se zatlučenou strouhankou obalíme v rozšlehaných vejcích a ihned vložíme do rozpáleného sádla. Oheň stáhneme na třetinu a řízky zvolna smažíme 3 minuty z každé strany. Hotové řízky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk.
- 5Podáváme s petrželovými bramborami a se skrojkem citronu.
INSTRUCTIONS FOR POTATOES
- 1Brambory nakrájíme na stejné kousky a uvaříme je v osolené vodě 15-20 minut doměkka. Slijeme. Máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Horké máslo nalijeme na brambory, přidáme nakrájenou petržel, osolíme a vše promícháme.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
