Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4–6 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g vepřové krkovice
  • 400 g hovězí plece
  • 2 rohlíky
  • 160 ml mléka
  • 330 g oloupané cibule
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 15 g soli
  • 2 kávové lžičky čerstvě mletého pepře
  • 10 g prolisovaného česneku
  • 8–10 ks bílé papriky
  • 15 g hladké mouky

SIDE DISH

  • rýže
  • houskové knedlíky

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
  • 2
    Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, v misce promícháme s mlékem a necháme 30 minut odstát. Cibuli nakrájíme najemno. Máslo nakrájíme na menší kusy.
  • 3
    Oba druhy masa umeleme na středně hrubo a dobře promícháme v míse s rohlíky s mlékem, vejci, solí, pepřem, česnekem a 130 g nakrájené cibule. Necháme 10 minut odpočinout.
  • 4
    Z paprik odřízneme vršky se stonky a vyjmeme semeníky. Zbytek semínek z paprik vyklepneme. Papriky naplníme až po okraj masovou směsí.
  • 5
    Do pekáče rozložíme zbylou cibuli a nakrájené máslo. Přidáme naplněné papriky, podlijeme vodou do výšky 1 cm a vložíme do rozehřáté trouby na 50–60 minut nebo dokud teplota ve středu paprik nedosáhne 85 ˚C. Hotové papriky přendáme z pekáče na talíř a dáme stranou.
  • 6
    Všechnu šťávu i s cibulí z pekáče vlijeme do rendlíku. Na vyšším ohni vaříme tak dlouho, než se z rendlíku odpaří veškerá tekutina a na dně zůstane pouze tuk a cibule.
  • 7
    Stáhneme oheň na polovinu, přidáme mouku a za stálého míchání restujeme 30 vteřin. Přilijeme 750 ml vody, přivedeme k varu a za stálého míchání plochou vařečkou seškrabujeme vytvořený nápek, který se po chvíli ve vodě rozpustí. Stáhneme oheň na třetinu a pomalu vaříme 20 minut za občasného zamíchání.
  • 8
    Hotové šťávy by mělo zbýt 400 ml. Větší množství krátce svaříme na vyšším ohni. Bude-li šťávy méně, přilijeme vodu, přivedeme k varu, vaříme půl minuty a stáhneme z ohně. Šťávu přecedíme přes jemné síto do čistého rendlíku a dle chuti osolíme a opepříme.
     
Tip
Pokud jsou papriky menší a zbyde vám masová náplň, jednoduše z ní vytvořte karbanátky, které dejte péct k paprikám nebo je osmažte na pánvi dozlatova. Z masa nejprve vytvořte kuličku a osmažte ji na pánvi. Nechte krátce zchladnout a ochutnejte. Tak zjistíte, zda je náplň dostatečně ochucená. Vypněte troubu, vložte do ní hotové papriky a troubu pootevřete. Než připravíte perfektní šťávu, papriky zůstanou horké.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

SIDE DISH