Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

3 STICKS
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 3 palice česneku
  • olivový olej na zalití

INSTRUCTIONS

  • 1
    Palice česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky. Ty ale ponecháme ve slupce.
  • 2
    Stroužky vložíme do rendlíku a zalijeme olivovým olejem tak, aby byly zcela ponořené. Na středním ohni zahříváme olej na 90 °C. Poté rendlík stáhneme z plotny a olej s česnekem necháme zcela vychladnout. Vše přelijeme do čisté víkem uzavíratelné sklenice.
Tip
Konfitovaný česnek změní svou texturu a ztratí výraznou palčivou chuť. Takto připravený česnek vymáčkněte ze slupky a použijte do různých pokrmů k dochucení. Skvěle se hodí k pečeným nebo grilovaným masům, do šťouchaných brambor, vymačkaný do různých omáček, zálivek, dresinků, ochuceného másla apod. Stejné využití má i česnekem ochucený olej.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS