Skip navigation

3 STICKS
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 3 palice česneku
  • olivový olej na zalití

INSTRUCTIONS

  • 1
    Palice česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky. Ty ale ponecháme ve slupce.
  • 2
    Stroužky vložíme do rendlíku a zalijeme olivovým olejem tak, aby byly zcela ponořené. Na středním ohni zahříváme olej na 90 °C. Poté rendlík stáhneme z plotny a olej s česnekem necháme zcela vychladnout. Vše přelijeme do čisté víkem uzavíratelné sklenice.
Tip
Konfitovaný česnek změní svou texturu a ztratí výraznou palčivou chuť. Takto připravený česnek vymáčkněte ze slupky a použijte do různých pokrmů k dochucení. Skvěle se hodí k pečeným nebo grilovaným masům, do šťouchaných brambor, vymačkaný do různých omáček, zálivek, dresinků, ochuceného másla apod. Stejné využití má i česnekem ochucený olej.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS