Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
6 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g libového hovězího masa (např. hovězí váleček)
  • 150 ml sojové omáčky
  • 1,5 lžíce worcestrové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • Hrubě drcený pepř
  • Chilli vločky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso omyjeme, osušíme a dáme na cca 2-3 hodiny do mrazáku. Lépe se nám pak bude krájet.
  • 2Mezitím si nachystáme marinádu. Česnek prolisujeme nebo utřeme a smícháme se sojovou a worcestrovou omáčkou. Přidáme dle chuti nahrubo nadrcený pepř, chilli, případně další koření, které máme rádi.
  • 3Lehce zmrzlé maso nakrájíme na co nejtenčí plátky a poté jeden po druhém vykoupeme v marinádě a vložíme do uzavíratelné nádoby. Maso musí být marinádou kompletně obaleno, proto doporučuji brát každý plátek zvlášť. Necháme alespoň 4 hodiny marinovat v lednici, ještě lépe přes noc.
  • 4Maso lze sušit klasicky v sušičce, pokud ji ale nemáte, můžete sušit i v troubě. Troubu nastavíme na 75°C. Maso rozložíme na mřížku tak, aby se nepřekrývalo (dotýkat se může). Pro více pikantní chuť můžeme ještě lehce dokořenit pepřem nebo chilli.
  • 5Sušíme nejprve na 75°C 30-40 minut. Maso se tímto procesem "vypálí" a zbavíme se tak bakterií a dalších nežádoucích organismů, které by mohly maso znehodnotit. Poté sušíme na 55°C cca 8 hodin. V průběhu sušení alespon 2x prohodíme sušící pláty. Že je maso správně usušené poznáme tak, že je mírně průsvitné a při ohybu se láme.
Tip
Pro lepší požitek doporučujeme usušené maso nakrájet na kousky. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě. Ještě lépe zajistíme masu trvanlivost, když ho zavakuujeme do pytlíčků.
Zuzana Líbalová
To, že dobré hovězí není jen o steaku, nám předvedla vítězka soutěže o nejlepší masový recept. Z produktů značky MASO! připravila vydatnou pochoutku, kterou oblažíte své chuťové buňky a doplníte energii doma i na cestách.

SUROVINY