• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
20 KUSŮ (slepených sušenek o průměru cca 5 cm)

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA SUŠENKY

  • 100 g másla pokojové teploty
  • 190 g arašídového másla
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 90 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • 100 g ovesných vloček
  • ½ lžičky sody
  • ½ lžičky skořice

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU NÁPLŇ

  • 70 g hořké čokolády
  • 30 g mléčné čokolády
  • 20 g arašídového másla
  • 90 g smetany ke šlehání (min. 33%)

SUROVINY NA MALINOVOU NÁPLŇ

  • 170 g mražených malin
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 plátek želatiny

SUROVINY NA POLEVU

  • 50 g hořké čokolády
  • 6 g olivového oleje
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA SUŠENKY

  • 1Smíchejte dohromady mouku, sodu, sůl a skořici. V jiné míse prošlehejte máslo, arašídové máslo a oba cukry. Po jednom vmíchejte vejce a následně zašlehejte i suché ingredience krom ovesných vloček. Ty vmíchejte až jako poslední.
  • 2Hotové těsto přikryjte potravinovou fólií a dejte aspoň na hodinu do lednice.
  • 3Troubu předehřejte na 180˚ C. Máte-li silikonovou formu na muffiny, použijte ji. Pokud nemáte, připravte si pečicí papír. Z těsta odebírejte množství cca jedné vrchovaté kávové lžičky a tvarujte v dlani kuličky. Ty vložte po jedné kuličce do muffinového silikonového důlku nebo uložte na pečící papír s dostatečnými mezerami (aspoň 5 cm od sebe). Prsty lehce kuličku stlačte (ale nedělejte z kuliček placičky) a pečte cca 11 minut ve vyhřáté troubě. Pak nechte chladnout aspoň 10 minut na plechu (ve formě) na mřížce. Pak teprve sejměte z plechu (vyndejte z formiček) a nechte zcela vychladnout.

POSTUP NA ČOKOLÁDOVOU NÁPLŇ

  • 1Čokoládu nasekejte a dejte do misky. Přidejte arašídové máslo. Smetanu přidejte k varu a vlijte na čokoládu. Nechte chvíli stát a pak vymíchejte dohladka a nechte v lednici vychladnout a zatuhnout tak, aby směs držela při nastříkání na sušenku tvar.

POSTUP NA MALINOVOU NÁPLŇ

  • 1Maliny rozvařte s cukrem. Plátek želatiny namočte do studené vody a po změknutí vyždímejte a vmíchejte do teplých malin. Nechte vychladnout v lednici.

POSTUP NA POLEVU

  • 1Nad vodní lázní společně zahřejte čokoládu s olejem, až se čokoláda rozpustí a smíchá s olejem. Nechte trochu zchladnout.

SESTAVENÍ SUŠENEK

  • 1Sušenky si rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu počmárejte čokoládovou polevou (půjde o horní část sušenky). Na polevu před zatuhnutím můžete dát jakoukoli přízdobu (nasekané arašídy se vyloženě hodí).
  • 2Na druhou polovinu sušenek naneste zdobicím sáčkem nejprve okruží z čokoládové náplně (střed nechejte volný). Do středu pak naneste lžičkou malinovou náplň a přiklopte horní částí sušenky. Nechte v lednici zatuhnout.
Under Cake Pressure

Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA SUŠENKY

100 g másla pokojové teploty

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

190 g arašídového másla

Arašídové máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g krupicového cukru

 

100 g třtinového cukru

 

2 vejce

 

90 g hladké mouky

 

½ lžičky soli

 

100 g ovesných vloček

 

½ lžičky sody

 

½ lžičky skořice

 

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU NÁPLŇ

70 g hořké čokolády

 

30 g mléčné čokolády

 

20 g arašídového másla

Arašídové máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

90 g smetany ke šlehání (min. 33%)

 

SUROVINY NA MALINOVOU NÁPLŇ

170 g mražených malin

 

1 vanilkový cukr

 

1 plátek želatiny

 

SUROVINY NA POLEVU

50 g hořké čokolády

 

6 g olivového oleje