Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Na burger:

  • 1 bulka na burger
  • 150g předního hovězího masa
  • Kečup
  • 1 čerstvé rajče
  • 1 portobello
  • Sůl
  • Pepř

Na parmezánový chips:

  • 20 g strouhaného parmezánu

Na karamelizovanou cibulku:

  • 1 větší cibule
  • 30 g třtinového cukru
  • 5 g másla
  • Sůl
  • 8 ml balzamikového octa
  • Troška oleje

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Příprava parmezánového chipsu:

  • 1
    Nastrouhaný parmezán klademe ve tvaru koleček na plech s pečícím papírem. Velikost by měla být zhruba stejná jako průměr briošky.
  • 3
    Poté plech vyndáme a necháme vychladnout.
  • 4
    Dáme do trouby a pečeme při 180°C přibližně 5 minut do zlatova.

Postup na přípravu karamelizované cibule:

  • 1
    Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo spolu s troškou oleje, aby se nám nepřepálilo.
  • 3
    Cibuli orestujeme na másle do tmavší zlatavé barvy, poté zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
  • 4
    Nakonec přidáme balzamikový ocet, důkladně promícháme, lehce osolíme a necháme ještě pár minut aby se nám vyvařila tekutina.

Příprava samotného burgeru:

  • 1
    Hovězí maso je před samotným mletím potřeba nechat pořádně vychladnout.
  • 2
    Maso očistíme, nakrájíme na větší nudle a nameleme. Po namletí řádně zapracujeme, navážíme na 150g a vytvarujeme burgery.
  • 3
    Maso, jelikož je kvalitní dochucujeme jen solí a čerstvě mletým pepřem a těsně než jde na gril, stejně jako steak.
  • 4
    Briošku rozřízneme a obě půlky otoustujeme na grilu, aby se nám prohřály.
  • 5
    Mezi tím na grilu opečeme na olivovém oleji burger přibližně 2 minuty z každé strany. Důležité je maso špachtlí roztáhnout na pravidelnou placku, protože se maso pečením smršťuje.
  • 6
    Nakonec přiklopíme a necháme necelou minutu pod poklicí, aby se nám udělalo i uvnitř. Pokud máme gril řádně rozpálený, burger bude za tuto dobu propečený medium až medium-well, což je přesně stupeň, který potřebujeme. Zároveň s masem orestujeme osolené a opepřené plátky žampionů, spolu s plátkem čerstvého rajčete.
  • 7
    Když je maso hotové, obě strany briošky potřeme kečupem, na spodní vložíme maso, na maso zkaramelizovanou cibulku, na ní kolečko parmezánového chipsu, na který přijde rajče s žampiony. Nakonec přiklopíme vrchní stranou briošky a můžeme podávat.

TIP

Ideální poměr je 80% masa a 20% tuku, jelikož tuk je nositelem chutí a samotný burger pak nebude vysušený a bude krásné šťavnatý.
Bistro Dish
Autor receptu
Dish je moderní pražské bistro, kde připravují vyhlášené burgery. Ty vyrábí z poctivých surovin, ať už jde o domácí housky, omáčky nebo hranolky. Big Seven Travel je dva roky po sobě zařadil mezi 20 nejlepších evropských burgráren.