Doprava

Košík

8 CHLEBÍČKŮ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POMAZÁNKA

  • 100 g tuňáka v oleji
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g cottage sýru
  • 1 snítka kopru
  • 2 snítky nakrájené pažitky
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • Lžička plnotučné hořčice
  • 2 lžíce řeckého jogurtu

NA OZDOBU

  • 2 křepelčí vejce na ozdobu
  • Kopr na ozdobu
  • 8 listů ledového salátu
  • 1 bageta
  • 3 ks kapary
  • 8 ks černých oliv
  • Řeřicha na ozdobu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Do mísy dáme sýr cottage, řecký jogurt, hořčici, sůl, pepř bílý a citrónovou šťávu. Vše společně vymícháme metlou až se spojí v krém.
  • 2
    Do druhé mísy vyklopíme tuňáka, přidáme pažitku, kopr, jarní cibulku, nasekané uvařené vejce a nakonec přidáme ochucený sýrový krém.
  • 3
    Vše společně lehce stěrkou vymícháme. Ale pozor, nešleháme.
  • 4
    Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme cca 80 až 90 vteřin.
  • 5
    Kapary a uvařené křepelčí vejce nakrájíme na měsíčky a olivy rozpůlíme. Bagetu nakrájíme na plátky.
  • 6
    Na plátek bagety dáme list římského salátu, navrstvíme cca 40 g pomazánky z tuňáka a ozdobíme krájenými olivami, kapary, křepelčími vajíčky, řeřichou a snítkou čerstvého kopru.
Špejle
České chlebíčky a španělské tapas. Jak to jde dohromady? Náramně! Pražská tapas restaurace Špejle, je toho jasným důkazem! Pokud chcete vyzkoušet tvoření tapas doma, máme pro vás exkluzivní recept přímo od šéfkuchaře Špejle.

POMAZÁNKA

NA OZDOBU