Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY NA POMAZÁNKU

  • 100 g tuňáka v oleji
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g cottage sýru
  • Špetka soli
  • 1 snítka kopru
  • 2 snítky nakrájené pažitky
  • Špetka pepře
  • Lžička plnotučné hořčice
  • 2 lžíce řeckého jogurtu

SUROVINY NA OZDOBU

  • 2 křepelčí vejce na ozdobu
  • Kopr na ozdobu
  • 8 listů ledového salátu
  • 3 ks kapary
  • 8 ks černých oliv
  • Řeřicha na ozdobu
  • 1 bageta

POSTUP

  • 1
    Do mísy dáme sýr cottage, řecký jogurt, hořčici, sůl, pepř bílý a citrónovou šťávu. Vše společně vymícháme metlou až se spojí v krém.
  • 2
    Do druhé mísy vyklopíme tuňáka, přidáme pažitku, kopr, jarní cibulku, nasekané uvařené vejce a nakonec přidáme ochucený sýrový krém.
  • 3
    Vše společně lehce stěrkou vymícháme. Ale pozor, nešleháme.
  • 4
    Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme cca 80 až 90 vteřin.
  • 5
    Kapary a uvařené křepelčí vejce nakrájíme na měsíčky a olivy rozpůlíme. Bagetu nakrájíme na plátky.
  • 6
    Na plátek bagety dáme list římského salátu, navrstvíme cca 40 g pomazánky z tuňáka a ozdobíme krájenými olivami, kapary, křepelčími vajíčky, řeřichou a snítkou čerstvého kopru.
Špejle
Autor receptu
České chlebíčky a španělské tapas. Jak to jde dohromady? Náramně! Pražská tapas restaurace Špejle, je toho jasným důkazem! Pokud chcete vyzkoušet tvoření tapas doma, máme pro vás exkluzivní recept přímo od šéfkuchaře Špejle.