1 OSOBA
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SNÍDANI - OVESNÁ KAŠE
- 30 g ovesné vločky
- 200 ml ovesný nápoj natural
- 30 g rýžový protein
- 100 g maliny
- 10 g arašídové máslo
SUROVINY NA OBĚD - CIZRNOVÉ KARI S RÝŽÍ
- 70 g rýže
- 100 g Bonduelle vapeur cizrna
- 5 g řepkový olej
- 50 g loupaná rajčata
- 30 g dýně
- 30 g cuketa
- 30 g cibule
- 20 g dýňový protein
- 100 g kokosové mléko
- Sůl
- Pepř
- Kari koření
SUROVINY NA SVAČINU - OBLOŽENÝ CHLÉB
- 50 g chléb
- 50 g Lunter francouzská pomazánka
- Rajče
SUROVINY NA VEČEŘI - BUDDHA BOWL S TOFU
- 60 g quinoa
- 100 g uzené tofu
- 5 g řepkový olej
- 100 g brokolice
- 100 g mrkev
- 50 g sójový jogurt natural
- 20 g sriracha
- 5 g lněný olej
- Pepř
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
TAKHLE MŮŽE VYPADAT VÁŠ DEN
- 1Ve veganské stravě nezapomínejte na proteiny, které pomohou zajistit dost bílkovin a zajistí kompletnější spektrum esenciálních aminokyselin, tedy stavebních látek bílkovin. Proteiny berte jako ingredienci – hlavně ty neochucené. Rýžový protein se hodí do ovesné kaše, ale zahustit s ním můžete i omáčku. Hrachový protein můžete dát do polévky a dýňový protein zase tam, kde byste jinak použili dýňová semínka (v našem případě na zahuštění kari omáčky). Připravit si z nich můžete i chutný shake – třeba na svačinu. Jídelníček je sestavený pro ženu středního věku, která cvičí 2x týdně, denně ujde kolem 5 km a chtěla by pomalu hubnout. Vaše potřeby však záleží na vašem životním stylu – nejlépe je zjistíte v nutriční poradně.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA PORCI NA DEN
- 18024 kJ, 101 g bílkovin, 229 g sacharidů, 65 g tuku
POSTUP NA OBĚD
- 1 Na oleji osmahněte zeleninu nakrájenou na kostičky. Poté přidejte sůl, pepř, kari koření, cizrnu a loupaná rajčata, případně podle potřeby 0,5 dcl vody. Chvilku směs vařte a poté přidejte kokosové mléko a dýňový protein na zahuštění omáčky.
POSTUP NA VEČEŘI
- 1 Quinou uvařte dle návodu. Tofu nakrájejte na kostičky a osmahněte na polovině řepkového oleje. Zeleninu upečte v troubě potřenou zbytkem oleje. Ze sójového jogurtu, srirachy, soli a pepře vytvořte pikantní zálivku. Podávejte v hlubokém talíři, a to buď vyskládané vedle nebe nebo promíchané jako salát.
Ne hladu
Pět nutričních terapeutek, které sdílí společnou vizi – předávat zdravý přístup k jídlu a vést širokou veřejnost i jednotlivé klienty k úpravě životního stylu tak, aby byla změna dlouhodobě udržitelná.